Od té doby, co jsem objevila Alborio rýži, jsem si úplně zamilovala rizota. Dnes tu mám recept na dýňové.
Ingredience:
- 1 cibule
- olej
- 1 hrnek rýže Alborio
- 1 litr vývaru
- 1/2 dýně Hokaido
- Sušený česnek, mletý pepř, zázvor
Postup:
Dýni jsem rozpůlila, vyndala semínka a dala péct do trouby na 200°C do změknutí.
Mezitím jsem si nakrájela cibuli nadrobno a orestovala v hrnci. Do hrnce jsem přidala jeden hrnek rýže a zalila 1 litrem vývaru. Rýži jsem nechala pomalu vařit.
Polovinu dýně po vyndání z trouby jsem vydlabala, rozmixovala tyčovým mixérem a přidala k uvařené rýži. Na závěr jsem už jen rizoto dochutila kořením.
Dýňové rizoto je hodně rychlé a snadné na přípravu a mohu vám zaručit, že je naprosto výborné i chuťově.
Opravdu? Hmmm, přemýšlím, co budeme mít v pátek k obědu. Dýni mám asi špagetovou.
OdpovědětVymazatDýňové rizoto jsem ještě nezkoušela, recept vypadá zajímavě :)
OdpovědětVymazatZrovna včera jsem si koupila dýni, takže recept musím ihned vyzkoušet, protože vypadá fantasticky 🤩😍
OdpovědětVymazatShades of Silvie
Mňam tak to vypadá skvěle
OdpovědětVymazatdíky za recept
OdpovědětVymazatmiluji dýni!
OdpovědětVymazat