Letos jsem nepekla žádné cukroví, ale za to jsem udělala opravdu ten nejlepší likér, jaký jsem kdy pila. Moc ráda se s vámi o něj v dnešním článku podělím.
Ingredience:
- salko
- puding (karamelový, čokoládový, nebo dle vaší chuti)
- 0,5 litru mléka
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml rumu
Postup:
- Nejdříve jsem si uvařila salko (dá se použít i kupované karamelové, které už se nevaří, ale s klasickým, co si uvařím sama, mi to prostě chutná více). Salko se vaří v zavřené plechovce cca 2 hodiny a celá plechovka musí být ponořená ve vodě. Poté jsem si salko nechala vystydnout.
- Uvařila jsem si puding dle návodu - ale místo normálního cukru jsem přidala jeden vanilkový a též hotový puding nechala vystydnout (občas jsem ho zamíchala, aby se nevytvořil škraloup).
- Vystydnuté uvařené salko jsem smíchala s pudingem a pořádně promíchala. Poté jsem už jen přilila rum, opět pořádně promíchala a přelila do uzavíratelné sklenice.
Z tohoto množství jsem měla cca 800 ml likéru, který jsem skladovala v lednici.
Ty brďo, to je teda easy! Mít rum, tak jdu na to, ale asi ho nemám.
OdpovědětVymazatMňam tak to vypadá skvěle
OdpovědětVymazat