Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
200 ml vlažného mléka
60 g cukru
15 g oleje
40 g sádla
2 vejce (jedno do těsta, jedno na potření)
1 čerstvé droždí (42 g)
mák na posypání
Z tohoto množství jsem měla 18 menších loupáků.
Postup:
Nejdříve jsem si udělala kvásek - 100 ml mléka jsem si lehce ohřála, aby bylo vlažné, nadrobila do něj celou kostičku droždí, posypala trochu cukrem, promíchala metličkou a nechala cca 10 minut.
Do velké mísy jsem si dala všechny ostatní ingredience a přidala kvásek. Těsto jsem pořádně zpracovala hnětením a nechala v míse pod utěrkou kynout cca něco málo přes hodinku.
Po vykynutí jsem si těsto rozdělila 3 části, z každé částí si vyválela kolečko, které jsem rozdělila na 6 částí. Pak už jen smotala do tvaru loupáčku, dala na pekáč, potřela vajíčkem a pekla cca 20 minut na 180°C v troubě.
Loupáky jsou chuťově opravdu skvělé (jen bych příště klidně přidala trochu cukru) a vzhledově to třeba příště ještě o trochu vylepším.
Pečete si doma sami pečivo?
Ohhh, já loupáky přímo miluju! Tady v Anglii se snad nedají ani koupit, takže udělat si je doma je jediná možnost. Ještě jsem je ale nezkoušela, takže si ukládám recept a děkuji!
OdpovědětVymazatMňam vyzerajú chutné určite ich vyskúšam.
OdpovědětVymazatBudem rada ak sa zastaviš aj na mojom blog.
Môj blog: www.lifeforjul.blogspot.com
Já pečivo nepecu, ale naverbuju na to přítele 😂 a slyšela jsem, že mi na přijet ségra, tak ji zkusím nenápadně donutit, aby mi je upekla a taky mi slíbila avokádo k snídani a dlouho mi neudělala vafle 😂😂
OdpovědětVymazatTak tieto budem musieť vyskušat. Ja osobne ich velmi nejem, ale moj malý ich zbožnuje :-)
OdpovědětVymazatŠtýl ženy
Mňam tak to vypadá skvěle
OdpovědětVymazatdíky za recept
OdpovědětVymazatmnam
OdpovědětVymazatještě kakao a je to ideální
OdpovědětVymazat