Dýňovou polévku dělám snad pokaždé, když jdu dělat cokoliv jiného z dýně. Polovinu použiju na rizoto/lívance/koláč a druhou polovinu na polévku, a tak se s vámi jdu podělit o recept.
Ingredience:
- 1/2 dýně Hokaido
- Cibule
- Olej
- 1 litr vývaru
- 1/2 smetany ke šlehání
- Kari koření, mletý pepř a sůl
Postup:
Dýni jsem rozpůlila, vyndala semínka a dala péct do trouby na 200°C do změknutí.
Mezitím jsem si nakrájela cibuli nadrobno a orestovala v hrnci.
Polovinu dýně po vyndání z trouby jsem vydlabala, dala do hrnce k orestované cibulce (kam jsem přidala i vývar) a rozmixovala tyčovým mixérem. Do polévky jsem přidala smetanu, dochutila kořením a nechala povařit.
Ahoj Jity,
OdpovědětVymazatu mě je problém v tom, že nevím, jak správně má chutnat, a proto nevím jak moc a čím dochutit :( zkoušela jsem jí několikrát a stejně to dopadlo vždy stejně - nikdo to nejedl :( JK
Mňam tak to vypadá skvěle
OdpovědětVymazatdíky za recept
OdpovědětVymazatdíky za recept
OdpovědětVymazat