Jak jsem vybírala VŠ + nástup

Z prvního článku o škole moc dobře víte, jak jsem se rozhodla pro studium na VŠ. V dnešním se dozvíte, jak jsem si školu vybírala + pár informací ohledně nástupu na Ambis.

Před výběrem VŠ jsem věděla, že chci studovat něco, co bude v mém pracovní oboru. Pomůže mi to v pracovním prostředí, bude mě to (snad) i bavit a rozhodně jsem nechtěla nic, kde by bylo hodně matiky, účetniství apod.

Ve výběru mi hodně pomohla stránka vysokeskoly.cz, kde je krásný přehled vysokých škol. Chvíli jsem se zde proklikávala napříč obory, četla si informace jak o školách, tak přímo i o zaměření a nakonec mi zbyla jen jedna jediná škola, která připadala v mém případě v úvahu. Jediná škola, která mě natolik zaujala, abych si podala přihlášku a nastoupila.

zdroj obrazku: vysokeskoly.cz

Vysoká škola regionálního rozvoje a bankovní institut AMBIS - škola spojená z více škol, soukromá vysoká škola v Praze. Vybrala jsem si ekonomiku a management se zaměřením na manažerskou psychologii.

Víte, pracuji v oboru HR a každý den se potkávám s lidmi - ať už kolegové (a že jich mám opravdu hodně), anebo se zájemci o práci u nás. U mého vybraného oboru je na stránkách napsaný i seznam vhodných pracovních míst po ukončení školy. Jedním z nich je Specialista lidských zdrojů a schválně hádejte, jak se jmenuje moje pracovní pozice?:) Jasně! Specialista lidských zdrojů, to jsem já.

Přihláška
Na stránkách školy jsem si vyplnila online přihlášku, kde stačilo vyplnit jen osobní a kontaktní údaje, místo studia (Praha, nebo Brno), obor, zaměření a formu studia.
Cca do 2 dnů se mi ozvali s pozvánkou na přijímací pohovor.

TIP: Pokud na stránkách vyplníte svůj e-mail, nemusíte platit poplatek ve výši 490,- Kč za podání přihlášky a škola tento poplatek zaplatí za vás.

Přijímací pohovor
Nejednalo se o žádné přijímačky a řekla bych, že to byla spíše jen formalita. Domluvila jsem si termín, přišla jsem a více méně se jednalo jen o cca 15 minutový rozhovor - dozvěděla jsem se nějaké informace o škole, o studiu, řekla něco o sobě + proč chci studovat svůj vybraný obor a to bylo vlastně celé.

Vstupní test z cizího jazyka
Před nástupem mě ještě čekal test - v mém případě z angličtiny, na základě kterého si případně můžete ve škole nechat uznat až 4 semestry. 

Imatrikulace
Na začátku školního roku 2019/2020 proběhla i imatrikulace. Opět bych řekla, že to byla spíše jen formalita. Trvalo to celé jen pár minut v aule školy a kvůli kapacitě prostorů to bylo pouze pro studenty a ani rodinu jsme si nemohli pozvat - což mi přijde trošku škoda.

Pokud by vás bavili články o škole, tak mohu pokračovat a příště se můžu rozepsat o tom, jak vypadá studium na soukromé VŠ, za co vše se platí atd. 

Mám tu někoho, kdo studuje AMBIS?

Žádné komentáře:

Okomentovat