Perníčky rychle měkké

Nejsem úplně trpělivý člověk, takže ani na změknutí perníčků nechci čekat několik týdnů, proto jsem ráda, že se mi podařilo najít takový recept, kdy hned druhý den jsou perníčky celkem měkké a dají se jíst.

Recept je na cca 120 perníčků.

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 100 g Hery
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu
  • 120 g cukr moučka
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku 
  • 2 lžičky perníkového koření
Postup:
  • Heru necháme změknout v pokojové teplotě, prosátou mouku, prosátý cukr a všechny ostatní ingredience postupně zpracujeme v těsto.
  • Vzniklé těsto zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice.
  • Druhý den z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme perníčky.
  • Perníčky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 6 minut při 170 °.
  • Po vystydnutí můžeme perníčky ozdobit (na polevu jsem použila 1 bílek a prosátý moučkový cukr, který jsem přidávala tak dlouho, dokud poleva nebyla dostatečně hustá). 

Žádné komentáře:

Okomentovat