Jsou dny, kdy se v kuchyni objevím jen proto, abych si uvařila kafe. Ale pak jsou také dny, kdy mám náladu vařit, péct a zkoušet nové recepty. Rovnou se přiznávám, že nejsem schopná dodržovat recepty... většinou to u mě vypadá tak, že si najdu recept, ale něco se mi na něm nelíbí, něco v něm nejím, něčeho mi tam přijde hodně a něčeho zase málo. Důkazem je i dnešní recept. Recept na cuketové lasagne s mletým masem a to jsem původně měla v plánu udělat Cuketové lasagne s tuňákem podle Evy Ehrenbergové.
Ingredience - bešamel:
- 1/4 kostky másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- sůl
Postup - bešamel:
- V kastrůlku jsem si rozehřála máslo, přidala mouku, mléko a míchala do zhoustnutí. Pak už jsem jen přidala muškátový oříšek a trochu osolila.
Ingredience:
- olej
- 1 červená menší cibule
- 1 stroužek česneku
- tymián
- 400 gramů mletého masa
- sůl, pepř
- 2 hrnky nakrájených rajčat
- 2 střední cukety
- 200 gramů sýru
- čerstvá bazalka
Postup:
- Na oleji jsem si osmahla cibulku, nastrouhaný česnek a tymián. Přidala mleté maso, dokud nebylo hotové, které jsem osolila a opepřila. Následně přidala nakrájená rajčata a vytvořila si tak směs.
- Z cuket jsem si pomocí škrabky udělala plátky a pak už jen stačilo vzít zapékací mísu a vrstvit - bešamel, plátky cuket, směs s masem a rajčaty a občas tam přidat pár lístků čerstvé bazalky. Takto jsem vrstvila pořád dokola a navrch dala plátky sýru (přiznávám se, že jsem byla líná ho strouhat). Při 180°C jsem lasagne pekla cca 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat