Nevím proč, ale vždy jsem si myslela, že jsou buchtičky věda a nejedná se o rychle a snadně připravené jídlo. Pokud pominu dobu kynutí těsta, tak se překvapivě jedná o poměrně snadný a rychlý recept. Vyzkoušela jsem krém z vanilkového pudingu a musím říct, že to bylo moc dobré.
Buchtičky ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 100 g cukru
- 1 kvasnice
- 100 ml oleje
- 2 žloutky
Postup buchtičky:
Nejdříve jsem si připravila kvásek - 100 ml oleje jsem lehce ohřála, rozdrobila do něj kvasnice, posypala cukrem a promíchala. Nechala jsem cca 15 minut kvásek pracovat.
Mezitím jsem si připravovala do mísy zbylé ingredience - mouku, zbytek mléka a cukru, olej a 2 žloutky.
Poté jsem kvásek přidala do mísy, zpracovala v těsto a nechala cca hodinku kynout.
Pekáč jsem si vymazala olejem a z těsta začala vytvářet malé kuličky (= buchtičky), které jsem dávala jednu vedle druhé. Nakonec jsem je ze shora pomazala olejem a dala péct na cca 20 minut na 170 °.
Ingredience na krém:
- 1 vanilkový puding
- 750 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce rumu
Postup na krém:
Puding jsem si uvařila dle návodu, ale místo 500 ml mléka jsem dala 750 ml a přidala navíc rum. Toť vše, tak snadný krém byl.
Pak už jen stačilo upečené buchtičky nandat na talíř, polít krémem a vychutnat si tento skvělý oběd.
A to jsem si jednou koupila kuchařku, kde byly buchticky na titulní straně, a tak první věc,co jsem dělala byly právě ony. Jenže v receptu chybel litr mleka, takže krému bylo málo,a tak jsem ji znovu už neotevrela.
OdpovědětVymazatJinak je to dobrota - jednou za čas. Poslední dobou jsem spíš na slana hlavní jídla.