Cizrnové kari s kousky rajčat a rýží

Před rokem by mě ani nenapadlo, že budu někdy vařit něco s cizrnou a rozhodně bych nevěřila, že to budu vařit hlavně proto, že mi to chutná. Přítel mě naučil na několik nových jídel, které jsme si dávali venku, a tak jsem se rozhodla, že je postupně zkusím začít vařit i doma.


Ingredience:
Plechovka cizrny
Plechovka kokosového mléka
Plechovka krájených rajčat
Cibule
Stroužek česneku
Kousek zázvoru
1 lžička kari
0,5 lžičky kurkumy 
chilli
Olej
Basmati rýže



Na pánvičce jsem osmahla cibuli, česnek a zázvor, přidala cizrnu, všechno koření a pořádně promíchala. Poté jsem ještě přidala krájená rajčata z plechovky, nechala prohřát a nakonec jsme přilila kokosové mléko. Nechala zhruba 30 minut vařit, aby se omáčka zredukovala a mezitím jsem si uvařila rýži.

Jaký je váš oblíbený recept s cizrnou?

3 komentáře:

  1. Vypadá velice luxusně :) miluju kari, takže určitě vyzkoušíme. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. Pravidelně delavam, recept je super, dík.Bara

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam tak to vypadá skvěle

    OdpovědětVymazat