Jedním z nepečených druhů, které jsem poprvé zkoušela, jsou kávová zrna. Pokud si to člověk chce ulehčit, může se vykašlat na jakékoliv máčení v čokoládě, protože i bez ní budou výborná. Ovšem s čokoládou je přeci jen všechno o něco lepší a samotné namáčení není nijak složité.
Recept je na cca 60 kusů.Ingredience:
- 120 g mletých piškotů
- 80 cukru moučky
- 80 g Hery
- 1 vrchovatá lžička mleté kávy
- 2 lžíce vařené silné kávy
- 2 lžíce kakaa
- 40 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce rumu
Postup:
- Heru necháme změknout v pokojové teplotě a postupně ze všech surovin vypracujeme těsto. Z těsta rovnou tvoříme malé oválky a pomocí párátka vytvarujeme rýhu uprostřed tak, aby to co nejvíce připomínalo kávové zrno.
- Dáme do ledničky.
- Můžeme ještě obalit v čokoládě (já si rozehřála hořkou čokoládu ve vodní lázni, přidala k němu kus Hery - prý bude poleva víc lesklá a bude se s ní lépe pracovat, no najednou se mi to všecko nějak zdrclo, přidala jsem více Hery a po chvíli jsem měla krásnou čokoládovou polevu, do které jsem zrna postupně namáčela a párátkem znovu zvýraznila rýhu).
Žádné komentáře:
Okomentovat